Mini quests in de natuur

‘s Morgens om 5 uur ging mijn wekker af na een onrustige nacht. Ik had een onbestemd en wat misselijk gevoel. Ga ik dit echt doen in mijn eentje? Wat als ik lek gestoken wordt door muggen? Of als ik in paniek raak? Het gaat vast goed komen… Jij kunt dit, zei ik tegen mezelf.

Een paar dagen daarvoor begon mijn avontuur. Ik had een voorgesprek met mijn collega Ingrid Isphording van het platform Wandelcoaches.nl, waarin we bespraken met welke vraag ik de natuur in wilde en wat ik kon doen qua voorbereiding.

In een ‘Mini quest’ ga je een dagdeel alleen de natuur in om stil te zijn zonder afleiding. Dit brengt je dichter bij jezelf, zodat je weer kunt ervaren wie je bent en wat je verlangen is.

Om 5:30u liep ik de natuur van de Stabrechtse heide in en zocht op intuïtie een plek om te gaan zitten. Daar liep ik dan met mijn kussen en matje, terwijl de zon op kwam. Eerst liep ik een bospad in. Na een minuut voelde het niet goed. Ik weer terug. De andere kant op richting het open veld. Al na een paar minuten zag ik een prachtige boom met aan 1 kant beschutting tot de grond. Dat is mijn plek! In het begin voelde ik mij onrustig en buitelden gedachten over elkaar heen in mijn hoofd. Installeren, rondje lopen, om mij heen kijken. Dat ging langzaam over in kalmte, berusting, verwondering en verstilling. Ook verveling kwam voorbij. Hoe lang zit ik hier al? En ga ik dit echt 4 uur doen? Ik kwam in een leegte terecht waarin ik vertrouwen en kracht in mezelf voelde. Een heel puur gevoel. Geen afleiding of planning. Alleen de natuur waar ik mee versmold. Ongemakkelijk en vertrouwd tegelijk.

Na de quest had ik een coachingssessie. Ingrid luisterde en spiegelde. Ze stelde verdiepende vragen en liet mij oefeningen doen in de natuur die zo verhelderend waren. Ik ben trots op mezelf dat ik bewust het ongemak opgezocht heb, om te ervaren wat dat met me zou doen. Ik wist niet hoe ik zou reageren en moest de controle loslaten. Het heeft me zelfvertrouwen gegeven dat het lukte en ik vond het ongemakkelijk, maar ook prettig om volledig op mezelf terug geworpen te worden. Ik probeerde waar ik kon de controle te houden. De dag ervoor reed ik de route naar de startplek, zodat ik wist waar ik naar toe moest en schreef de instructies uit, zodat ik daar op terug kon vallen. Hoezo control freak?

Zo doe ik dat dus 🙂

Nog steeds vallen er kwartjes en krijg ik nieuwe inzichten. Inmiddels heb ik mijn evaluatiegesprek gehad en ben aan de slag gegaan met de doelen die ik opgesteld heb. Ik weet steeds beter waar ik naar toe wil met mijn coachingspraktijk en met wie ik graag wil werken. Dit zijn ambitieuze mensen die op een kruispunt staan. Na een coachingstraject heb je haarscherp welke richting je op wil.

Mijn volgende stap is ingezet. Zelf Mini quests in de natuur faciliteren. En die zijn nu te boeken via de link hieronder.
Zo super tof!
Bekijk de Mini Quests