“Waarom zwem je in vredesnaam in koud water?”

“Waarom zwem je in vredesnaam in koud water?”

En om eerlijk te zijn hou ik niet eens van zwemmen en heb ik een hekel aan kou… Of had. Ja, had.

Het begon allemaal aan het eind van deze zomer. Ik was nieuwsgierig naar koude training en wilde het zelf weleens ervaren.

Vrijwel alles wat ik tot nu toe deed had een functie en een doel. Mijn verantwoordelijke dubbelrol in de zorg, mijn eigen onderneming als wandelcoach, het huishouden, sporten.

Dit was van heel andere orde. Iets wat me deed denken aan mijn kindertijd: buiten spelen en plezier maken. De tijd vergeten en in flow zijn.

Fijne bijkomstigheid van dippen in koud water zijn de geluksstofjes, een warm tintelend lijf, een leeg hoofd en een sterke mindset.

Die weer erg goed van pas komen in alle andere facetten in mijn leven. Ik voel me krachtig, sterk, gefocust en in balans. Een heerlijk gevoel. En dat gun ik iedereen.

Kan jij wel wat positiviteit gebruiken? Wil je jouw mindset een boost geven? Je ademhaling onder controle houden. Leren om ongemak te dulden. Je kunt zoveel meer dan je denkt.

In mijn coachtraject ‘Grip op je gedachten’ leer je dit en nog veel meer. Een koude plons in het water kan daar een onderdeel van zijn. Als je durft.