Ik ben door mijn collega in het Dijklander Ziekenhuis met Ciska Winter in contact gekomen.

Aangezien ik van de natuur en wandelen hou, ben ik het gaan proberen.

Ook al was ik in eerste instantie niet zeker of dit de juiste oplossing zou zijn (ik had na een lastige periode al van alles geprobeerd).

Echter niets is minder waar, met concrete stappen en inzichten heb ik tools gekregen, waar ik verder mee kom. Ciska heeft mij handvaten gegeven, waarmee ik mezelf al heb bewezen dat het werkt.

Hoe mooi is dat!

Dank je Ciska, ik ben er nog niet, maar de stappen die ik heb gemaakt hebben me zeker geholpen!

Cisca Vlaar

Het is heerlijk dat ik soms even laagdrempelig gebruik mag maken van de skills en verhelderende blik van Ciska als ik die zelf soms gewoon even niet kan vinden.

Als vriendin ken ik haar al behoorlijk lang; ik kan wel zeggen dat we samen groot geworden zijn.

Terugkijkend naar de weg die ze zelf bewandeld heeft, is het niet meer dan logisch dat ze doet wat ze nu doet. Op de middelbare school maakte ze al haar eigen keuzes, ook al waren dat niet de meest populaire. Relatief jong had Ciska al een bijzonder verantwoordelijkheidsgevoel.
Toen ze de zorg in ging bleek dat haar op het lijf geschreven en een plek waar ze al snel het verschil wist te maken. Een plek waar ze zich door de contacten met zoveel verschillende mensen als vanzelf ontwikkelde tot coach. Ze ziet wat mensen daadwerkelijk drijft en helpt die motivatie in te zetten om doelen te bereiken; mensen laten doen waar ze goed in zijn én blij van worden.
Zo groeit iedereen!

Ook als leidinggevende in een zorginstelling heb ik inmiddels bijzonder positieve ervaring met coach Ciska. Zo heb ik haar samen met een medewerker op pad mogen laten gaan en zijn er zúlke mooie resultaten behaald! De medewerker was wat sceptisch vóór de start, maar ‘gaf het een kans, want ze moest toch iets’. Inmiddels is het traject (van slechts een paar gesprekken) afgerond en hebben zich meer dan genoeg oefensituaties voorgedaan waarin de medewerker zonder enige twijfel liet zien dat ze haar eigen pad weer helemaal heeft gevonden, het onder controle heeft en al die zogenaamde beren op dat pad de baas kan zijn. Ik voel trots als ik de terecht zelfverzekerde houding van de medewerker zie en ben heel dankbaar voor de begeleidende rol van Ciska voor de medewerker: van op het randje van uitval naar helemaal in haar kracht.

Carlien van der Helm-van Tartwijk

Het voelde meteen goed om met jou als wandelcoach aan mijn persoonlijke coachvraag te werken. Wandelen en buiten zijn vind ik altijd fijn, dat maakte het voor mij ook tot een fijne combinatie.

Ik heb je als een positieve en enthousiaste coach ervaren. Jouw oprechte interesse zorgde ervoor dat mijn verhaal er zonder oordeel mocht zijn. De vragen die je stelde zette mij aan het denken en gaven mij dan weer antwoorden op het volgende puzzelstukje in mijn leven. Ook de oefeningen die we gedaan hebben, gaven mij mooie inzichten. Ik heb ook genoten van je voorbereiding, dan gingen we op een boomstam zitten en dan kwam er uit je rugtas een thermoskan thee. Dat waren genietmomenten in de natuur.

De wandelcoaching heb ik ervaren alsof je even een stukje meeliep op mijn pad en nu ga ik krachtig voorwaarts.

Danielle Vermeulen

‘Net toen ik opkrabbelde uit een tijd waarin mijn wereld op z’n kop stond, kreeg ik de mogelijkheid om met Ciska een wandelcoachtraject in te stappen. Het buiten zijn, in de natuur, het ervaren van rust om je heen en het bespreken van mijn struikelblokken en overwinningen, al dan niet in de vorm van een oefening, bracht me steeds weer bewustwording over wie ik ben, wat ik wil en de groei die ik door heb gemaakt. Als je elke keer naar huis gaat met de gedachte ‘ik ben nu meer ontspannen dan voor de wandeling’, en ‘dit moet ik veel vaker doen’ betekent het dat Ciska ervoor zorgt dat je tijd voor jezelf ervaart en maakt!

Sabine

Na een lange periode van ontkenning en zelf proberen om het goede gevoel terug te vinden, heb ik uiteindelijk de stap durven zetten om hulp te vragen.

Ik was niet eerder in contact geweest met een wandelcoach en wist daardoor niet precies wat me te wachten zou staan. De verwachtingen die ik had werden ruimschoots overtroffen.

Het coachingstraject heeft mij geholpen bij het creëren van rust in mijn hoofd, structuren van mijn gedachten en het terugvinden van mijn zelfvertrouwen en gevoel van controle. Met behulp van de wandelcoach heb ik mijzelf laten zien dat ik meer in me heb dan ik vooraf dacht. Het is me gelukt om in korte tijd grote stappen te zetten.

Ik ben wandelcoach Ciska zeer dankbaar voor haar hulp. Haar rustige en begripvolle coaching gedurende de wandelingen liet mij ontspannen. Ze stelde mij op mijn gemak en gaf mij vertrouwen.
Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet en om hulp heb durven vragen. Ik kan het iedereen aanraden!

#durftevragen

Martijn